Bra att tänka på

Idag hade vi en kund på besök som skulle boka sin första resa på flera år. Det gällde en kryssning till Finland och kunden var osäker på om det verkligen var en bra idé att ta med bilen. Kunden i fråga hade aldrig varit på kryssning förut och var osäker på om det verkligen går att ta med bilen och ställa den på bildäck. Som de erfarna kryssningsentusiasterna vi är kunde vi bara le och förklara för vår kära kund att det är hur lugnt som helst.

Fartygen som man åker med är stora och stabila och har kapacitet för att ha flera hundra bilar parkerade på sina bildäck, så det är hur lugnt som helst. Fartygen är dessutom så stabila att en bil som står med handbromsen eller parkeringsbromsen i inte kommer att röra sig ur fläcken. För säkerhets skull är bildäcken också utrustade med påkörningsskydd, så bilen kommer inte att krascha in i väggen om det nu är någon som är orolig för det.

Vi fixade i ordning bilen åt kunden i fråga och bytte bland annat ut kamremen. När vi var klara fick kunden testköra bilen och den var som ny, så vi hade helt klart gjort ett gott dagsverke. Kunden var mycket nöjd och bestämde sig för att lita på våra råd även när det gällde att ta bilen med sig till Finland. Vi pratade en stund om trevliga platser som finns att besöka där och tipsade om några av våra favoriter, bland annat Åbo som ligger väldigt fint vid Östersjön.

Detta är något av det bästa med att driva en firma som inriktar sig på bilvård. Dels är det roligt att fixa och dona med bilar, men det är också roligt att få den här personliga kontakten med kunderna. Nu kunde vi hjälpa med både bilen och resplanerna, så dagen får anses ha varit dubbelt så bra som en vanlig dag.

Leave a Comment